← Agenda

maandag - dinsdag
30 - 31 aug

Schrijfmarathon

calendar
9:00 - 17:00
Gratis

We nodigen kunstenaars en kleine artistieke organisaties die een aanvraag willen indienen bij het Kunstendecreet (beurs of projectsubsidie, deadline 15 september) uit voor een tweedaagse schrijfmarathon op 30 en 31 augustus en een voorbereidende info- en vragensessie op 19 augustus. Wens je je nog beter voor te bereiden? Volg dan ook de online infosessie op 18 augustus.

Infosessie 18 augustus: Beurzen en projectsubsidies (indienronde 15 september 2021

Kunstenpunt organiseert op 18 augustus een online infosessie voor kunstenaars en organisaties die een beurs of projectsubsidie willen aanvragen binnen het Kunstendecreet. Samen met partners Cultuurloket, VI.BE en VAI zetten we je graag op weg!

Info- en vragensessie - Kunsthal Gent (cinema)

Op 19 augustus om 16u vindt een voorbereidende sessie op de schrijfmarathon plaats. Evi Swinnen (Timelab) en Danielle van Zuijlen (Kunsthal Gent), beiden ook adviseur binnen het Kunstendecreet, nemen je mee door de basics van een aanvraag en beantwoorden je vragen. Doel van deze bijeenkomst is dat je een start hebt gemaakt en tijdens de schrijfmarathon op 30 en 31 augustus goed beslagen ten ijs kan komen! Schrijf je hier in.

Tweedaagse schrijfmarathon - Timelab

Op 30 en 31 augustus vindt de tweedaagse schrijfmarathon plaats. Een batterij coaches staat klaar voor persoonlijk advies, feedback en ondersteuning. Het doel? Een sterk veld met veel goede dossiers op de tafel op 15 september. Leg jouw eerste schrijfels voor aan zowel onze zakelijke als inhoudelijke dossierdokters. Van hulp bij het opstellen van een begroting, het bepalen van een doelgroep, communicatiestrategie en organisatiestructuur, vragen over verloning, intentieverklaringen en partners tot inhoudelijke feedback en wegwijs worden in het kunstendecreet, de landschapsschets en fair practice. Dompel je onder samen met jouw peers en wie weet belanden jullie wel samen in bad?

We voorzien top internet, scrhijftafels, hoekjes, schermen .. en natuurlijk hapjes, drankjes en de nodige stretching !

De coaches zijn: Evelien Pieters, Danielle Van Zuijlen, Laure-Anne Vermaercke, Herwig Onghena, Carl Gydé, Wouter Hillaert

Weet je niet bij wie je terecht moet voor jouw vraag? Wij helpen je de juiste match te vinden.

Praktisch:

De coaches zijn telkens beschikbaar in tijdslot van 9u ’s ochtends tot 17u ’s avonds. Je kan gebruik maken van alle hoekjes van het gebouw om je te nestelen en schrijven. Internet is er top! Kan je geen 2 dagen? Geen probleem, spring gerust binnen of stuur ons je vraag per mail op team@timelab.org.

Zijn dit soort vragen dagelijks kost voor jou of heb je ervaring in een of meerdere van deze domeinen en wil je graag nieuwe indieners op weg helpen? Stuur ons dan ook gerust een mailtje en misschien kan jij een van onze coaches worden.

Lees ook zeker de publicatie Landschapstekening, een MUST READ voor het schrijven!

Tot dan!

Dit is een initiatief van Timelab, Kunsthal Gent en Gents Kunstenoverleg en kadert in een reeks ondersteunende activiteiten in het kader van de komende indieningsrondes.

 

1 juli - 19u00 - publicatie Landschapstekening GKO - korte toelichting Kunstendecreet op Grote Vergadering 

19 augustus - 16.00 uur: voorbereiding op schrijfsessies Kunstendecreet - ism Kunsthal

30 en 31 augustus - schrijfmarathon ihkv Kunstendecreet - ism Timelab

22 september - Trefdag Cultuur - officiële publicatie Landschapstekening - door Dienst & Kabinet Cultuur 

 

calendar
9:00 - 17:00
Gratis