← Agenda

woensdag
30 nov

[workshop] Radical democracy

workshop misc
16:00 - 18:00
Gratis

Common ground verschilt van openbaar domein en van privedomein en wordt gekenmerkt door een gedeeld eigenaarschap enerzijds en een open programmatie van de ruimte anderzijds. 33 years of space (*) voorziet een volume aan common ground. Hoe gaan we het gedeelde eigenaarschap en de open programmatie organiseren? Welke infrastructuur emergeert uit deze processen? Met andere woorden, Spatial Series #2 : Radical Democracy: bouwen vanuit de commonsideologie.

Als juridisch vehikel en waardegedreven model kan de coöperatieve vennootschap een antwoord bieden op zowel immaterieel (een charter, democratische besluitvorming, open toetreding, etc), als materieel vlak (gedeelde architectuur, gedeeld eigenaarschap over labinfrastructuur, ontmoetingsruimte, etc).

Deze workshop vertrekt van de cvba met sociaal oogmerk en erkend door de NRC. We volgens de ICA principes. Vervolgens gaan we onderzoeken of en waarom deze juridische vorm bijdraagt of noodzakelijk is voor de creatie van common ground.

De deelnemers buigen zich over de volgende kwesties:

- Hoe krijg je potentiele aandeelhouders mee in een verhaal van comonscreatie?

- Welke rol speelt de overheid nog wanneer common ground door een private structuur wordt opgezet?

- Hoe organiseer je de infrastructuur vanuit gemeenschappelijk oogpunt?

- Wie voert het management en hoe wordt de open beslissingsprocedure vertaalt naar concrete activiteiten zonder traag en omslachtig te worden?

- Hoe creëer je een ethische, transparante economie binnen het netwerk?

- Welke afspraken gelden er voor iedereen en hoe staan deze tegenover de identiteit van alle stakeholders?

- Hoe verbind je lokale met globale netwerken in een sterk en veerkrachtig ecosysteem?

Wil je deelnemen aan de workshop? schrijf snel in! de plaatsen zijn beperkt.

Om 19u30 worden de resultaten voorgesteld aan het publiek in een debat met Michel Bauwens en Evi Swinnen, gemodereerd door Jan Boelen

workshop misc
16:00 - 18:00
Gratis